Dobanzile creditelor ne dau tuturor batai de cap! Telecredit iti explica cateva lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre dobanda anuala efectiva.

Dobanda anuala efectiva exprima costul anual total al unui credit sub forma procentuala, cu scopul de a permite consumatorilor sa compare costul creditelor.

Pentru a intelege, iti explicam pe scurt care este formula de calcul a DAE:

DAE, anul calendaristic fiind considerat de 365 de zile, unde:

  • X este DAE
  • m este numarul ultimei trageri
  • k este numarul unei trageri, astfel 1 <= k <= m
  • C(k) este valoarea tragerii k
  • t(k) este intervalul, exprimat in ani si fractiuni de an, dintre data primei trageri si data fiecarei trageri ulterioare, astfel t1= 0
  • m ' este numarul ultimei rambursari sau al costurilor suportate
  • l este numarul unei rambursari sau al costurilor suportate
  • D(l) este valoarea unei rambursari sau a costurilor suportate
  • S(l) este intervalul, exprimat in ani si fractiuni de an, dintre data primei trageri si data fiecarei rambursari sau costuri suportate

Sfatul Telecredit! Ca sa obtii o comparatie corecta atunci cand utilizezi DAE, sfatul nostru este sa iei in calcul elemente comparabile pentru ofertele analizate, respectiv acelasi tip de imprumut nebancar rapid, aceeasi suma solicitata, acelasi numar de rate, aceeasi perioada, etc.

Chiar daca dobanzile si comisioanele sunt aceleasi, DAE variaza in functie de perioada de creditare. Vom parcurge impreuna un exemplu concret: daca imprumuti suma de 100 lei pentru o perioada de 20 de zile, DAE este de 4969.00%, in schimb, daca perioada creste la 1 an, DAE devine 438 %.

Daca pentru alte servicii am avea costul exprimat anual atunci, un bilet la teatru te-ar costa 10.950 lei / an, in loc de 30 lei / zi, reprezentand pretul unui bilet pentru participarea la un spectacol.

Esti microbist? Cum ar fi daca ti s-ar spune ca pretul unui bilet la meciul echipei favorite este de 14.600 lei /an, in loc de 40 lei / zi, valoarea biletului pentru un meci. Pare destul de mult, dar cu siguranta nu vei renunta sa-ti sustii echipa favorita!

Iti recomandam sa analizezi oferta noastra, calculand costul total al imprumutului, respectiv suma totala pe care o vei returna.

Cunoscandu-ti situatia financiara, tu stii cel mai bine de ce suma ai nevoie si ce suma poti returna, astfel incat sa nu te indatorezi mai mult decat este necesar.

Telefon

021.9933

Fax

021.527.1748

SMS

Trimite un SMS (tarif normal) la numarul 1892 cu textul telecredit si te sunam noi

Adresa

IPCT Business Center, Str. Tudor Arghezi nr. 21, etaj 2, Bucuresti, Sector 2, Cod Postal 020943

Program

Program lucru: Luni - Vineri intre orele 08:00 - 16:45