Sfaturile despre economisire sunt multe si in teorie le cunoastem pe toate. Pentru a fi pregatiti pentru orice situatie urgenta este necesa sa avem un plan bine stablit, sa ne cunoastem limitele financiare sa nu cadem in ispita cheltuielilor care nu sunt necesare.
1. Cresterea venitului
- Atunci cand simti ca banii nu iti mai ajung de la un salariu sau altul este clar ca ceva in planificarea ta financiara nu functioneaza cum trebuie. Ai cheltuieli numeroase? Ce zici de o marire a venitului? Te pricepi sa repari masini, sa faci obiecte handmade, ai o reteta de tort pentru care toata lumea te invidiaza? Profita de calitatile tale si incearca sa faci bani din asta.
- Ai o gramada de lucruri de care nu mai ai nevoie? Ce-ai zice sa iti intorci investitia in haina care acum ti-a ramas cam mica?
2. Diminuarea cheltuielilor
- Fa-ti lista cu produsele la care nu poti renunta chiar daca sunt pentru a te rasfata si sunt un lux. Vei vedea ca multe sunt lucrurile de care nu ai nevoie, aceste produse sunt doar cumparate din impuls si nu din nevoie.
- Cumpara produse de sezon. Produsele de la piata cumparate la momentul potrivit te vor scuti de multe cheltuieli pe perioada iernii. Conserva-le, congeleaza-le si foloseste-le in sezonul rece.
3. Planuri de rezerva
- Fa-ti un cont de economii cu care sa fii mereu pregatit in situatii neprevazute.
- In cazul in care nu reusesti sa pui bani lunar si ai intampinat o situatie ce nu suporta amanare, poti profita mereu de un credit cu dobanda 0, pana la momentul in care intri in posesia salariului sau a pensiei.
Indiferent de situatia economiilor tale, nu trebuie sa te lasi descurajat niciodata. Creditele pe termen scurt sunt o solutie mereu la indemana atunci cand te confrunti cu situatii urgente.