Entuziasm pentru un nou inceput, ingrijorare si teama fata de necunoscut, nostalgie pentru timpul care a trecut prea repede.
Ati pus ceasul sa sune mai devreme, ati facut impreuna cumparaturile pentru caiete, carti, ghiozdan, hainute...totul pare pregatit!
Pregatirile in acest sens insa nu garanteaza parcursul lin al acestei perioade. Cu ce probleme te confrunti si cum le poti rezolva, avem mai jos o serie se sugestii:

 1. Factorul de stres - noile inceputuri isi pot pune negativ amprenta pe sentimentele celui mic.
  Situatie: Teama de noi colegi, fluxul mare de informatii la care este supus sau noi profesori in preajma carora copilul nu se simte confortabil, sunt doar cateva situatii care pot creste stresul copilului tau.
  Solutie: Fii alaturi de el in orice activitate, pastreaza-ti calmul si rabdarea si asculta-l cu atentie atunci cand incepe o relatare despre ce s-a intamplat la scoala. Ofera-i informatii si explicatii astfel incat copilul sa isi depaseasca temerile si sa poata reactiona benefic in diverse ipostaze cand se simte nesigur.
 2. "Mai dorm inca putin" - nu de putin ori vei auzi aceasta fraza.
  Situatie:Perioada vacantei scolare nu are cum sa treaca neobservata. Ora de somn tarzie, dimineti tardive, e normal sa fie asa. Inceperea scolii poate sa ridice probleme, tu trebuie sa ajungi la serviciu, cel mic la scoala, unde mai pui ca nu ai luat in considerare traficul de dragul ca cel mic sa mai doarma putin?!
  Solutie:Creaza o rutina a trezitului de dimineata indiferent ca este in timpul saptamanii sau in weekend. Cu o pregatire adecvata a lucrurilor sale inca de seara, cu orele de somn la timp si cu o imbratisare din partea parintilor totul va deveni mai usor.
 3. Banii de buzunar si cheltuielile scolare - niciodata simple.
  Situatie:Niciodata nu e prea mult pentru cel mic... cu totii ne dorim sa le oferim ce este mai bun, insa riscam ca acesta sa adopte comportamente neadecvate.
  Solutie:Stabileste un echilibru al cheltuielilor zilnice, atat ale familiei tale cat si ale copilului tau. Specialistii in domeniu arata ca un comporament sanatos este acela de a ii acorda copilului o suma de bani saptamanala, pe care acesta sa o gestioneze cum crede de cuvinta. In acest fel, copilul devine responsabil si invata sa valorizeze banii.

Inca suntem la inceput de an scolar insa urmeaza si alte cheltuieli precum manuale, cursuri suplimentare, excursii sau cadouri pentru colegi. Cand te afli intr-un impas financiar, nu uita ca ai optiunea unui credit rapid, pana la salariu.