Se spune ca banii nu aduc fericirea. Atunci cine este responsabil pentru o viata lipsita de griji finanicare? Cine poate sa ne garanteze ca in momentele de criza financiara pe care poate le intalnim de la un salariu la altul vom depasi situatiile cu brio? Ei, bine, am putea reformula: banii nu aduc fericirea insa siguranta financiara, da.
Cum putem evita situatiile in care ramanem fara bani pana la salariu? Noi am identificat 3 piloni care stau la baza sigurantei financiare:
Pilonul 1: Cheltuieste mai putin decat castigi!
A cheltui mai putin reprezinta un stil de viata pe care sa ti-l impui si sa-l respecti oriunde: fie ca esti acasa sau in vacanta.
Incearca sa cheltuiesti mai putin, lucru care nu inseamna ca trebuie sa renunti la un anumit stil de viata, ci mai mult sa renunti la lucrurile de care nu ai nevoie cu adevarat. Trebuie sa pastrezi un abonament telefonic cu minute nelimitate daca tu nu le consumi? Trebuie sa platesti un abonament la cablu TV de 99 de canale daca tu vizionezi doar cateva emisiuni? Exemple sunt multe, gandeste-te putin si vei vedea ca vei gasi loc de economisire.
Pilonul 2: Atentie la destinatia banilor cheltuiti!
Tine intotdeauna evidenta banilor tai, trebuie mereu sa avem grija care sunt lucrurile pe care cheltuim cei mai multi bani. Ia exemplul cheltuielilor de luna trecuta. Ai ramas fara bani pana la salariu si acestia s-au risipit pe reducerea la cosmetice, pe benzina, la masa de pranz... Cate din aceste lucruri te-au ajutat cu adevarat sa gestionezi bugetul? Cosmetice nu aveai nevoie pentru ca aveai suficiente pana luna viitoare, banii pe benzina puteai sa ii economisesti si sa faci un abonament RATB, iar cheltuielile cu masa de pranz de la locul de munca au fost chiar niste bani pierduti.
Pilonul 3: Fara datorii!
Prin datorii intelegem aici ca este vorba despre toate facturile pe care le platesti in cursul unei luni. Nu-i asa ca ai avut penalizari pentru intretinerea neplatita a lunii trecute? Fiecare termen incalcat iti va aduce penalizari, adica sume in plus la datorie.
Siguranta financiara este fara doar si poate foarte importanta. O stabilitate financiara iti va permite sa faci ceea ce iti doresti, sa iti indeplinesti visele, sa faci fata cheltuielilor neprevazute din viata de zi cu zi.
Daca ceea ce iti lipseste pentru a duce o viata lipsita de griji este lipsa banilor, trebuie sa urmezi sfaturile de mai sus. Oricand ai nevoie de putin ajutor insa, te poti baza pe Telecredit. Iti oferim un credit rapid, cu sume cuprinse intre 100 si 2000 de lei si 0% dobanda in cazul in care te afli la primul imprumut.