Desi de cele mai multe ori balconul este folosit ca spatiu pentru depozitarea sau uscarea hainelor, atunci când el este vizibil din living, merita sa fie placut amenajat.
Multi dintre noi locuiesc la bloc, asa ca amenajarea unei oaze de verdeata si relaxare devine o provocare.
🌺 Amenajeaza-ti balconul cu flori multicolore- florile iubesc lumina soarelui si pentru ca este vremea lor, poti profita de acest moment pentru a-ti amenaja un loc frumos si relaxant.
🔷 Cand iti doresti ca balconul sa devina o extensie a casei, nu uita de accesoriile textile precum covorasele sau paturicile care sa faca din balcon un loc intim.
✨ Prezenta unor surse de iluminat va transforma micul spatiu al balconului intr-o... camera fara pereti. Vei vedea cat de mult te vei bucura atunci cand vei petrece timp in noptile de vara.

Te-ai hotarat? Iata care trebuie sa fie primii pasi:

# Sorteaza si goleste balconul de obiectele pe care nu le folosesti niciodata. Arunca lucrurile pe care le-ai strans pe balcon doar pentru ca nu isi mai gaseau locul in casa si stivuieste lucrurile de care ai nevoie si pe care vrei sa le pastrezi intr-un dulapior, intr-o lada sau niste cosuri de rachita.
# Dupa ce ai eliberat spatiul balconului, poti sa iti faci planul pentru amenajare. Daca ai un balcon umbros, alege sa infrumusetezi balconul cu flori precum Sporul casei (Impatiens), Lobelia, Urzica ornamentala (Perilla), Cercelusii (Fuchsia) etc. Iar daca balconul tau este scaldat de razele soarelui aproape intreaga zi, alege plante rezistente si care iubesc caldura: Lavanda, Sedum, Coada soricelului, Salvia etc.
# Alege ghivece asortate, de diferite dimensiuni, potrivite fiecarei plante. Aseaza ghivecele in trepte, pentru un efect decorativ deosebit sau grupeaza plantele intr-un singur colt si iti va fi si mai usor sa le uzi.
# Profita de caldura si completeaza-ti gradina infloritoare cu cateva ghivece sau jardiniere cu plante aromatice (rozmarin, salvie, busuioc, cimbru etc.), pe care le poti folosi si in bucatarie, la prepararea diverselor delicii culinare.
Pentru finantarea planurilor tale te putem ajuta cu un imprumut rapid, cu sume cuprinse intre 100 si 2000 de lei, fara adeverinta de venit.
Spor!