8 Martie - un prilej de sarbatoare! Mai sunt doar cateva zile pana la 8 Martie si atat iubita, sotia, mama, cat si colega de serviciu sau profesoara copilului trebuie sa primeasca o mica atentie. Domnilor, trebuie asadar sa va pregatiti portofelele! Sau poate ca nu este necesar sa aveti o cheltuiala peste bugetul vostru.

Lalelele, narcisele, zambilele, ghioceii, freziile sau irisii sunt doar cateva dintre cele mai frumoase flori specifice primaverii. Iata mai jos cateva sfaturi despre cum sa minimalizezi cheltuielile pentru achizitionarea buchetelor de flori:
🌺 Cumpara buchetele din timp. Daca mergi la cumparaturi mai devreme (cu 2-3 zile inainte) iti oferim un sfat: pentru a mentine buchetele proaspete pana in momentul in care le vei darui, introdu-le pe acestea intr-o vaza/bol cu apa in care ai adaugat o lingurita cu zahar sau doua aspirine sfaramate. Un alt truc este sa tai coditele florilor oblic, astfel incat acestora sa le fie mai usor sa absoarba apa.
🌺 Renunta la ambalaj. De cele mai multe ori, ambalajul este cel care poate induce in eroare cumparatorul. De asemenea, se considera ca daca un buchet este “impachetat” mai frumos trebuie sa fie si mai scump, pentru ca implicarea vanzatorului este mai mare. Florile precum lalelele, ghioceii, zambilele sau narcisele nu au nevoie decat de o panglica sau un snurulet care sa le tina impreuna.
🌺 Flori in ghiveci. Oricat de frumoase ar fi buchetele voluminoase, faptul ca poti pastra mai mult timp o floare este un avantaj. Orienteaza-te dupa florile care pot fi puse in ghiveci si pe care le poti cumpara si din supermarket-uri.
🌺 Cumpara buchetele de flori chiar in ziua in care vrei sa le daruiesti. Evita orele aglomerate din dimineata respectiva insa. Dupa ce febra cumparaturilor a trecut, vanzatorii vor fi mult mai volubili sa iti ofere o reducere. Atentie insa, s-ar putea insa sa te lovesti de o mai putina diversitate a florilor pe care le doresti.
🌺 Nu te grabi. Daca nu ai reusit sa te mobilizezi din timp de achizitionarea buchetelor de flori, studiaza putin piata: nu cumpara flori de la primul comerciant care iti iese in cale. Sfat: cauta comerciantii care detin sere romanesti, produsele sunt mult mai frumoase si preturile sunt vizibil mai scazute.
Oricum decizi sa petreci ziua de 8 Martie, incearca sa nu cheltuiesti prea mult. Pentru a face pe cineva sa se simta special nu este necesar sa ii aduci in dar 2000 de trandafiri, ceea ce conteaza este gestul pe care il faci si implicarea de care dai dovada.