Luna Februarie este luna in care am tot auzit despre iubire, despre ce frumoasa este dragostea impartasita cu iubitul sau iubita, sotia sau sotul, dar nu-i asa ca alaturi de aceste imagini iti era prezentata si o oferta? Da, o oportunitate de a iti manifesta dragostea fata de celalalt, dar cu ce pret? Aceste oferte ne-au inspirat sa ne intrebam ce anume aduce fericirea, iubirea sau banii? Cu siguranta banii asigura confortul unei vieti linistite, dar garanteaza oare fericirea?
Iubirea aduce cu sine implinire, dar poate rezista in lipsa banilor?

In viziunea psihologilor rezultatele studiilor efectuate pe aceasta tema, demonstreaza ca nevoile de atasament si siguranta emotionala sunt prioritare celor de ordin material. Si cu toate acestea, nu putine sunt cazurile cand in cadrul unor cupluri apar certuri pe motive financiare. De ce? Pentru ca banii ne ofera un sentiment de securitate, iar atunci cand nu simtim stabilitatea, apar indoielile.
In momentul in care cei doi parteneri impartasesc aceeasi atitudine fata de bani, nu va exista nicio problema. Totusi, in realitate, sentimentul de securitate financiara nu este egal repartizat intre cei doi parteneri; unul vrea sa traiasca in prezentul concret, in timp ce altul sa asigure viitorul.

Iata mai jos cateva sfaturi pe care sa le pui in aplicare daca esti de parere ca iubirea este cea care conteaza, dar poate fi influentata si de partea financiara, de bani:
1. Vorbeste deschis despre bani si despre situatiile financiare cu care te confrunti;
2. Nu adauga totul la comun cu partenerul tau;
3. Nu contibui la orice cheltuiala in mod egal, desi veniturile difera;
4. Nu iti stabili un standard de viata pe care nu ti-l poti permite;
5. Nu pune niciodata accent pe faptul ca unul dintre voi castiga mai putin/mai mult decat celalalt;
6. Arata-le copiilor ca banii sunt munciti;
7. Incearca sa depui toate eforturile pentru a-ti asigura viitorul din punct de vedere financiar.

Situatiile sunt complexe, dar esentialul pentru ca o pereche este sa aiba baze sanatoase si valori comune, sensul responsabilitatii, intelegerea si disponibilitatea de a discuta. Dragostea si intelegerea sunt esentiale pentru stabilirea unei relatii de durata in care sa ai parte de sprijin si ajutor. Lumea pare sa se invarta in jurul banilor, insa atunci cand vine vorba de iubire si implinire personala, conteaza atat confortul financiar cat si sa ai cu cine sa imparti bune si rele. Imparte sentimentul sigurantei financiare cu persoana iubita, oferta Telecredit a unui credit rapid cu 0% dobanda te va ajuta sa iti faci planurile dorite.